Надзвичайно смачний і дешевий: як приготувати плавлений сир в домашніх умовах

Його можна легко приготувати вдома

Вдома можна приготувати смачний плавлений сир.

Це не тільки дешевше, а й набагато смачніше, ніж продукція на полицях супермаркетів - адже тут ви точно впевнені в складі сиру.

Сир, зварений за цим рецептом, не лише ідеально підійде для канапок, а й може стати основою смачнючого сирного супу. Він спокійно зберігається в холодильнику тиждень.

А якщо до ще теплого сиру додати свіжу, дрібно порізану зелень, горіхи чи бекон, ви у себе на кухні створите ексклюзивний, вишуканий плавлений сир.

Щоб консистенція готового сиру була справді кремовою та однорідною, дуже важливо добре подрібнити домашній сир. Тому його обов'язково ретельно перетерти, а потім подрібнити блендером. 

Щоб отримати 700 грамів чудового плавленого сиру, потрібно: 

  • 500 грамів домашнього сиру
  • 50 грамів вершкового масла
  • 50 грамів сметани 15%
  • 100 мл молока
  • 0,5 ч. л. соди
  • 0,5 ч .л. солі

Домашній сир двічі пропустити через м'ясорубку або протерти крізь дрібне сито.

Всі інгредієнти необхідно з'єднати та збити блендером до однорідності. 

Перекласти масу у миску чи у сотейник й поставити варитись на водяній бані - так, щоб дно миски не торкалось води. Масу треба прогрівати, постійно помішуючи, поки вона повністю не розтопиться.

Готуючи плавлений сир на водяній бані, довго буде здаватись, що нічого не відбувається, а десь аж за 7-8 хвилин маса почне ставати все одноріднішою та одноріднішою. Й в жодному разі не можна відходити від сиру, коли він на водяній бані, адже якщо його перегріти, маса просто розшарується.

Чим інтенсивніше ви перемішуєте масу під час приготування, тим тугішим буде сир.

Як тільки сирна маса стала однорідною, її слід одразу зняти та розлити у підготовлений посуд - невеликі форми, баночки, креманки. Там сир повинен дві години стабілізуватись.

Джерело: Picantecooking

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень