Новопризначеного керівника Рівненської єпархії УПЦ (МП) зустріли на кордоні області (ФОТО)

Він їхав із Києва: «Це народна традиція» (с)

Як повідомляє РІВНЕ: Голос Церкви, у Рівненської єпархії УПЦ – новий правлячий архірей.

Його зустріли сьогодні з усіма урочистостями на в’їзді до Рівненщини з боку Києва.

Наводимо далі текст повідомлення:

Зустріч відбулася 17 листопада 2021 року на межі Рівненської та Житомирської області. Єпископ Пимен, керуючий Рівненсько-Острозькою єпархією повертався з Києва, де отримав указ про своє призначення від митрополита Київського, Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнійшого Онуфрія.

Священники, ігумени та ігумені монастирів, монахи зустрічали свого ієрарха хлібом-сіллю, квітами.

«Це народна традиція, зустрічати з особливою гостинністю дорогих людей, - зазначив протоієрей Віктор Земляний, керівник відділу з міжконфесійного врегулювання при Рівненській єпархії УПЦ. - Владика Пимен справді дорога нам людина і місія, яку на нього покладає Свята Православна церква надзвичайна - вести мирян і нас, священників, до спасіння.»

Після вітальних слів владика Пимен благословив усіх, хто приїхав його зустрічати та звернувся зі словами вдячності:

«Я до глибини душі вражений цією щирістю і гостинністю. І дуже б мені хотілось, щоб на цій високій посаді вдалося достойно послужити і Богові, і людям.»

Після імпровізованих урочистостей, усі зустрічаючі та новопризначений керуючий Рівненською єпархією УПЦ поїхали на Свято-Георгієвське подвор’я міста Рівне, де відслужили подячний молебень та молитовно попросили у Милосердного Бога плідних трудів на благо церкви та во Славу Божу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень