Надійний спосіб надовго зберегти часник: треба лише один «секретний» інгредієнт
На щастя, його легко дістати. Точно легше, ніж постійно докупляти часник на заміну зіпсованому
Продовжити термін зберігання часнику допоможе один «секретний» інгредієнт, який знайдеться у кожному приватному господарстві. Тим, хто живе у квартирі, буде трохи складніше, але теж цілком реально.
Спершу цибулини часнику треба гарненько висушити у добре провітрюваному приміщенні. Сушка овочу має тривати не менш як місяць. Після цього видаляємо всю луску, яка легко до цього часу вже досить легко відшаровується.
А от «секретний» інгредієнт для тривалого зберігання часнику — це звичайна деревна зола.
Роздобути у місті її можна, завітавши до найближчого агромагазину.
Як надовго зберегти часник – покрокова інструкція
Окрім «секретного» інгредієнту у вигляді деревної золи нам знадобиться ящик, коробка або банка, на зберігання в яку ми закладатимемо часник.
Отож:
- засипаємо нижній тонкий шар золи в банку або ящик;
- укладаємо часник;
- повністю засипаємо його золою (до самого верху ємності).
Якщо часнику багато, то краще скористатися методом бутерброда, чергуючи часник і золу – шар за шаром.
Тримати такі «консерви» варто при температурі до +18⁰С.
Радіо Трек: НОВИНИ