Надії на краще тануть:  скільки коштуватиме долар та євро наприкінці серпня 

Валюта зреагує на пришвидшення інфляції, яке прогнозують в Україні 

В кінці літа експерти прогнозують чергове зростання вартості валюти. Втім на початку наступного місяця, після певної стабілізації ситуації минулого тижня, особливих стрибків курсів валют в Україні не чекають. 

Нацбанк вжив заходів для стабілізації валютного ринку, тому найближчого тижня валютний ринок буде стабільним.

Очікується, що курс долара триматиметься в діапазоні 40,7-41,7 грн/долар, - прогнозує експерт. 

Так 1 серпня долар коливатиметься в межах 40,8-41 грн. Це не 1,3% більше, ніж було 1 липня, але подальше можливе зростання курсу буде дуже поступовим і без потрясінь. 

Далі, протягом серпня долар неквапно зростатиме, втім, як і євровалюта.

Наприкінці місця сформуються нові коридори курсів валют: 41-42 грн/долар і 44-47 грн/євро. Таким чином курси валют відреагують на посилення інфляції, яке очікується в останньому місяці літа.

Серед факторів які найбільше впливатимуть на ціну долара фахівці називають: підвищення вартості електроенергії; збільшення акцизів на паливо; відключення електроенергії, які паралізують роботу підприємств.

Це власне причини, які призвели до подорожчання усіх товарів в Україні. 
Але гривня може трохи посилитися, адже валютний ринок реагує й на сезонну активізацію аграрного експорту і, відповідно, приплив валюти в Україну. Однак ці ситуативні коливання все ж таки не зможуть переломити загальної тенденції до зниження вартості гривні.

У вересні за прогнозами фахівців долар остаточно перейде позначку в 41 гривні й вже менше певно не коштуватиме. 

Джерело: РБК-Україна
 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень