Нацбанк втрутився: українцям в касах банків відмовляють у готівці

Принаймні, тимчасово проблему вирішили

Люди масово почали скаржитись на відмови у касах банків – мовляв, неможливо отримати готівкову валюту. Люди не можуть ні зняти валюту, ні отримати в ній перекази

Нацбанк частково вирішив цю проблему – відомство компенсувало банкам нестачу готівки.

Це перша операція Нацбанку з обміну готівкового долара на безготівковий. Банкам запропонували 100 млн дол. США готівкою, повідомляють у прес-службі регулятора.

Відомо, що в цій операції взяли участь 12 з 14 системно важливих банків. Вони вже найближчими днями зможуть поповнити свої каси готівкою, щоб задовільнити попит на неї.

- Наступна операція обміну готівкової валюти на безготівкову відбудеться в понеділок, 12 вересня. Цього разу раз банкам буде запропонований до обміну готівковий євро, - повідомили в НБУ.

В НБУ підкреслюють, що проблема – тимчасова і вирішиться вже найближчим часом. Причини її виникнення - ситуативні труднощі з логістикою доставки готівкових доларів з-за кордону.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень