Табло курсу валют з вулиць щезнуть: їх заборонив Нацбанк

Банків це не стосується

Нацбанк посилив вимоги до пунктів-обмінників валюти.

Їм заборонили інформувати про курс валют поза касами, тобто фактично заборонили виставляти і вивішувати табло з курсами.

Небанківські установи, що обмінюють валюти, почали штучно підвищувати курс, чим фактично підтримували «банкоматний туризм»

- Таке підвищення курсу виглядає безпідставним на тлі відносної стабілізації попиту й пропозиції у безготівковому сегменті валютного ринку та може свідчити про винятково спекулятивні підходи до курсоутворення небанківськими установами, – підкреслили в НБУ.

Відтепер інформація про курси купівлі та продажу іноземних валют повинна надаватися в стандартизованому вигляді в чітко визначеному форматі.

А саме, у вигляді копії наказу про встановлення курсів купівлі та продажу іноземних валют. Ця інформація розміщуватиметься виключно в касах установ та їх структурних підрозділів, - йдеться в повідомленні. 

Крім того, обмінникам заборонили інформування про встановлені курси купівлі та продажу іноземних валют поза касами, щоб не привертати до них додаткової надмірної уваги будь-якими цифровими значеннями чи символами.

До того ж, обмінники знову повинні подавати інформацію до Реєстру приміщень, в яких відбуваються валютні операції. Процес купівлі-продажу валют повинен здійснюватися виключно з відеоспостереженням.

А щоб посилити контроль за купівлею-продажем валют, інформація про використання РРО передаватиметься до НБУ. Як йдеться у повідомленні, зараз обмінники узиляються від податку на прибуток і майже не сплачують його. 

- Так, сплачений податок на прибуток таких компаній становить всього 0,00185% від обсягу купленої ними валюти або близько 7 млн грн за рік на весь ринок, – кажуть в НБУ. В першому півріччі року середня сума податку на прибуток з одного підрозділу такої установи становила 165 гривень на місяць.  

До слова, банків ці зміни не стосуються - на сьогодні практично не зафіксовано зловживань від них. 

Джерело: Економічна правда

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень