На ЗСУ чекає скорочення. На десятки тисяч штиків

У ЗСУ скорочують декілька авіаескадрилій, розвідку, танки та артилерію ДШВ і морської піхоти

Раніше пресслужба Генерального штабу повідомляла про оптимізацію штату в підрозділах ЗСУ, що пов’язана з невідповідністю чисельності службовців з показниками, які визначені законом, а також з приведенням чисельності українського війська до стандартів НАТО.

Скороченню підлягатимуть посади, що довгий час залишалися вакантними.

У Генеральному штабі наголосили, що в межах оптимізації скорочення бойової частини не планується.

Цю інформацію підтвердив і Міністр оборони.

Про це Ukrainian Military Pages повідомив генерал-лейтенант Забродський, екскомандувач Десантно-штурмових військ, народний депутат дев'ятого скликання, перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, посилаючись на засідання комітету.

За його словами,

По-перше: Пан Міністр підтвердив, що заходи із модною назвою «оптимізація», а саме скорочення – саме так, плануються.
По-друге: заходи плануються і будуть проводитись обережно і виважено.
І по-третє: враховуючи велике значення саме людського фактору, Міністерством оборони України не планується скорочення невакантних посад. (Цитата, близька до тексту: «по живому різати не дам»).
    

Водночас, за інформацією генерала, вже заплановане скорочення чисельності Сухопутних військ більш ніж на десять тисяч чоловік, Повітряних Сил, Морської піхоти та ДШВ – по декілька тисяч осіб.

Загалом близько сорока тисяч посад.

Зокрема мова йде про скорочення декількох ескадрилій тактичної авіації, розвідувальних, артилерійських і танкових підрозділів в ДШВ і Морській піхоті.

За інформацією оприлюдненою Міноборони, чисельність військовослужбовців у ЗСУ складає 193 880 чол, законом від 2015 року нормативна чисельність Збройних Сил України встановлена у кількості, яка не перевищує 250 000 осіб, у тому числі 204 000 військовослужбовців.

Станом на 2019 року в українській армії служили 112 генералів. У 2014-му їх було 150.

Проте яка насправді штатна чисельність ЗСУ наразі не відомо, неофіційно називають цифру понад 300 тисяч.

Варто зауважити, що про скорочення йдеться й у нещодавно оприлюдненій Візії Повітряних Сил 2035, яка передбачає скорочення трьох бригад тактичної авіації, 2 бригад транспортної авіації та близько шести зенітних ракетних бригад та полків.

Водночас, у процесі трансформації системи військового управління ЗС України нещодавно створили цілу низку нових командувань та управлінь різних напрямів.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень