На ЗНО з української мови використали незнайомий для учасників твір

Зробили це спеціально

Український центр оцінювання якості освіти використав у завданнях тесту ЗНО з української мови і літератури незнайомий для учасників позапрограмний твір.

В УЦОЯО наголошують, що зробили це спеціально, адже такі завдання дають можливість виокремити сильних учасників.

Про це йдеться у роз'ясненні до завдань тесту, передає «Освіта.ua».

Фото ілюстративне, жанрове

Цьогоріч у зошиті сертифікаційної роботи з української мови і літератури основної сесії ЗНО в частині 2 «Українська література» вміщено низку завдань (кластерні завдання), що стосуються незнайомого для тестованих позапрограмового поетичного твору (завдання № 49–53), - повідомляють в Українському центрі оцінювання якості освіти.

У Центрі наголошують, що практика використання кластерних тестових завдань до незнайомих текстів не нова в тестах ЗНО з української мови та літератури.

Так, традиційно в частині 1 «Українська мова» сертифікаційної роботи пропонуються тестові завдання, під час виконання яких учасникам тестування необхідно працювати з незнайомим текстом, тим самим засвідчуючи як свої знання з лінгвістики тексту, так і вміння читати й аналізувати тексти різної тематики, композиційної, жанрової й стильової природи, - роз'яснюють в УЦОЯО.

У Центрі зазначають, що вказані завдання передбачають не лише перевірку знань, умінь і навичок учасників тестування в галузі літератури, а й практичне застосування їх під час роботи з художнім текстом, який не входить до шкільної програми.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень