На Здолбунівщині викрили трійцю шахраїв

За один день вони обманули п’ять жителів району. А від початку серпня вдвічі більше

Повідомлення про шахрайські дії правоохоронці Здолбунівського району  отримували від початку серпня.

Так до 73-річної жительки Здолбунова зателефонував нібито  племінник. Звернувшись по імені та по батькові чоловік по той бік слухавки почав просити про грошову позику, бо, мовляв, потрапив у неприємну ситуацію. Зловмисник назвав ще й ім’я та прізвище брата жінки. Хотів позичити 400 євро, однак пенсіонерка зауважила, що має лише 200. Тож домовилися, що за грошима підійде його знайома. Так пенсіонерка позбулася останніх заощаджень, а згодом дізналася що її ошукали.

За аналогічною схемою потерпіли ще дев’ятеро жителів райцентру та Здовбиці. Лише за один день, 21 серпня, аферисти ошукали п’ятьох осіб, у яких «позичили» гроші на загальну суму у майже 20 тисяч гривень.

Поліція вийшла на слід зловмисників. Ними виявилися 29-річна та 38-річний жителі Здовбиці та 68-річний уродженець Сарн, який зараз перебуває у СІЗО за підозрою у вчиненні розбою. Усі троє знайомі між собою давно. До того ж, 29-річна жінка потрапляла в поле зору правоохоронців за крадіжку.

Аферисти обирали людей похилого віку. Оскільки «парочка зі Здовбиці» знала про родинні зв’язки потерпілих, тому представлялися по телефону кимось із близьких.

Наразі тривають слідчі дії. Вирішується питання про повідомлення усім трьом про підозру у вчинених кримінальних правопорушеннях за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України. Поліцейські перевіряють їх також на причетність до скоєння інших аналогічних злочинів.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень