На запит Росії поляки затримали добровольця, члена УНСО (ФОТО)

Затримали Тополю з Хмельницького (с)

Про затримання стало відомо із соціальних мереж. Зокрема, Артем Мельник повідомив так:

Сьогодні о восьмій ранку за запитом Росії через Інтерпол польськими прикордонниками затриманий герой декількох війн, доброволець, наш друг Ігор Мазур (Тополя), який мав відвідати офіційний захід за запрошенням (!!!) польської сторони!

У понеділок у місті Холм має відбутися суд.

Важко уявити яке рішення він може винести в рамках чинних міжнародних угод по Інтерполу...

Дуже прошу приєднатися дипломатів, ЗМІ, народних депутатів та президента особисто, щоб не допустити осудження та видачу Ігоря Росії!

Інформацію підтвердила голова комітету ВР з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе на своїй сторінці у Фейсбук:

На жаль, на українсько-польському кордоні за зверненням Росії до Інтерполу затримано нашого друга, захисника України Ігор Мазур (Тополю).

РФ використовує інструменти міжнародної співпраці в політичних цілях, щоб дискредитувати наших захисників. Ігор – доброволець, який ніколи не ховався від випробувань.

Генеральний консул України в Польщі уже спілкувався з Ігорем, цим питанням займається наше посольство.

Ми всі максимально вже включилися і боротимемося за його повернення додому — працюватимемо з нашими дипломатами, правоохоронцями, а також з колегами-парламентарями для того, щоб витягти Тополю з де-факто пазурів російської ФСБ.

Як повідомляється на сайті УНСО, затримання відбулося на запит Слідчого комітету Росії про подання Мазура у міжнародний розшук за звинуваченнями в участі у боях на площі Мінутка у Грозному під час Першої чеченської війни.

За цими даними, до Польщі Ігор Мазур їхав на запрошення віцеспікер польського сейму Беати Мазурек. Ігор Мазур (позивний «Тополя») – один із лідерів УНА-УНСО, певний час очолював осередок «Правого сектора» Київщини, учасник «Україна без Кучми», Помаранчевої революції й подій Євромайдану. Служив на Донбасі у складі ЗСУ у 2014-2015 роках.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень