На замітку рівнянам: як розбагатіти за допомогою 1 копійки

За скільки купують на Інтернет-аукціонах монети СРСР номіналом 1 копійка?

Вартість монети 1925 року становить 3600 грн. 

1 копійка 1925 року вважається досить рідкісною і найдорожчою монетою епохи СРСР. Через це монету часто підробляють, в основному змінюючи дату в монеті 1924 року.

Ціна на 1 копійку 1925 року з витягнутими літерами "СРСР" доходить до 10 тис. грн. Не забувайте, що вартість монети залежить від її стану. Чим гірше вона збереглася - тим нижче буде ціна.

Вартість монети 1935 року - 600 грн.

Існує два різновиди 1 копійки 1935 року - старого зразка і нового. Монета старого зразка не особливо цінна, нумізмати готові купити її максимум за 170 грн.

1 копійка 1935 року СРСР нового зразка цінніша, зустрічається вона не так часто і коштує від 600 грн і вище.

Головні відмінності нової монети від старої потрібно шукати на аверсі. На новій монеті прибрали гасло "Пролетарі всіх країн, єднайтеся!", зникли крапки після букв "СРСР".

Ціна на монету 1947 року - договірна.

Це дуже рідкісна радянська монета. Купити 1 копійку 1947 року майже неможливо, як і інші монети цього випуску.

Все через те, що монети 47-го року не надходили в обіг. Їх карбували, але в оборот не пустили.

Якщо Ви побачите копійку 1947 в Інтернеті на розпродажах, то швидше за все виявиться, що це підробка. Монета вважається раритетом, вона присутня лише в кількох колекціях.

1 копійку 1947 (СРСР) пропонують купити не менше ніж за 15 тис. грн (за версією одного з сайтів), в іншому джерелі згадується сума в 100 тис. грн, але про реальну ціну варто домовлятися з колекціонерами безпосередньо.

Вартість монети 1958 року стартує від 27 тис. грн.

Це одна з рідкісних і дуже дорогих монет радянських часів. Вартість 1 копійки 1958 року пояснюється тим, що вона офіційно не потрапила в оборот, як і інші монети 58-го року.

Тим не менш, є твердження, що монета в невеликій кількості зустрічалася в обороті і, можливо, рідкісні екземпляри зараз залишилися у когось у скарбничці.

1 копійку 1958 року (СРСР) можна дорого продати на аукціонах, особливо, якщо вона збереглася в хорошій якості.

На аукціонах ціна на 1 копійку 1958 року в останні роки значно зросла Так, в 2011 р. на аукціоні Wolmar таку монету продали за 25 500 грн. А вже в 2013 р. на тому ж аукціоні вартість монети зросла до 45 тис. грн.

 Список аукціонів, де можна продати рідкісні монети СРСР.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень