На Рівненщині зменшилася кількість дітей, яких оздоровлювали за державний кошт

«Обрізали» фінансування ще у 2015-му

Так, з 2014 року кількість дітей, які потрапили в оздоровчі заклади за рахунок держфінансування, знизилась майже вдвічі. Про це розповіла головний спеціаліст управління у справах молоді та спорту Рівненської ОДА Олена Васерук.

Вона нагадала, що у 2015 році держава скасувала фінансування з Фонду соцстрахування, держбюджету та агропромислового комплексу.

Відповідно можливість оздоровлення втратила значна кількість пільговиків, а це і діти з сільської місцевості, постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи тощо. Враховуючи невтішні цифри, управління у справах молоді та спорту розробило порядок, за яким можна виділити більше коштів на путівки дітям.

Цього року запрацював механізм компенсації путівок за рахунок обласного та місцевих бюджетів, що дозволило направити до оздоровчих закладів у кілька разів більше дітей, ніж торік, каже Олена Весерук:

Коли в 16-му році кошти складали не більше мільйона на оздоровлення дітей, то в цьому - вже більше трьох мільйонів. Таким чином нам вдалося збільшити кількість дітей, охоплених послугами оздоровлення. 

Зокрема до літніх таборів цьогоріч потрапили 1600 дітей на противагу 1100 минулого року, наводить приклад спеціаліст. В подальшому управління планує збільшити видатки на компенсацію вартості путівок з місцевих бюджетів з 40% до 50%, та узгоджуватиме це з органами місцевого самоврядування. До слова, наразі найпопулярнішими в області таборами є «Країна Мрій», «Агатівка» та «Електронік».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень