На Рівненщині збудують чималу сонячну електростанцію

Розташують її у Рівненському районі

Для цього Малошпаківська сільська рада планує відвести 10 гектарів землі.

Як пояснив Малошпаківський сільський голова Михайло Войтович, будуватиме сонячну електростанцію приватний інвестор:

Це не сільська рада будує. Ми даємо лише площу. Найближчим часом все це має початися і до осені має бути сонячна електростанція. Орієнтовна площа - 10 гектарів землі. Це між селами Малий Шпаків та Іваничі.

За словами Михайла Войтовича, електроенергія від станції потраплятиме у загальну електромережу. Сільська рада матиме від станції користь у вигляді роботи для селян і плати за оренду землі у сільський бюджет.

Супроводом будівництва сонячної електростанції займається екс-голова Рівненської облдержадміністрації і депутат Рівненської облради, бізнесмен Віталій Чугунніков. Він розповів таке:

100% електростанція там буде збудована. Я супроводжую інвесторів. Це іноземна компанія. Вона будує по всій Україні. Збудувала електростанції на Львівщині, Тернопільщині. Цього року, скоріше за все, розпочне будівництво і на Рівненщині. Це буде електростанція потужністю 9 мегават. Після того, як буде оформлена земля, компанія отримуватиме дозвільні документи, розробляти проект і починати будувати. Активний етап будівництва припадатиме на серпень-вересень. До кінця року електростанція буде збудована. 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень