Сказу стало менше: лише два випадки за квітень на Рівненщині

Обидва - на Володимиреччині

Як розповів начальник відділу організацїі протиепізоотичної роботи Головного управління Держпродспоживслужби Рівненщини Володимир Новосад,

в селі Бабка Володимирецького району захворів собака. Його власниця спочатку звернулася за допомогою до приватної ветклініки, де їй запропонували симптоматичне лікування, однак за кілька днів тварина померла. Тоді жінка викликала спеціалістів державної ветеринарної служби, які й установили, що собака був скаженим.

Другий випадок стався в с. Каноничі того ж району.

Чоловік заявив про раптову смерть домашнього пса. Спеціалісти встановили, що тварина була інфікована сказом і померла внаслідок гострого перебігу хвороби.

До речі, найбільше випадків сказу у тварин на Рівненщині спостерігалося на початку року – в січні було зареєстровано їх сім. А загалом, в порівннянні з минулим роком, ситуація на Рівненщині покращилася.

Спеціалісти пов’язують це з масовою вакцинацією не тільки домашніх тварин та ВРХ, а й диких м’ясоїдних тварин, які були провакциновані антирабічними засобами за допомогою їх розпилювання над лісами Радивилівського, Млинівського та Демидівського районів.

Нагадаємо, на початку року в Зарічнянському районі жінку на власному подвір’ї покусав скажений вовк.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень