Шкільні бібліотекарі і прибиральниці з Рівненщини обіцяють бунт. Через зарплату

Затримки з її виплатою спостерігаються з вересня

На затримку з виплатою зарплат у соцмережі Фейсбук поскаржилася шкільний бібліотекар з села Оженин Острозького району Світлана Бендюк:

Світлана Бендюк 16 год · Дістало знущання над простими людьми наших чиновників!!!

 

Нас, працівників освіти (шкільних бібліотекарів, техперсонал, кухарів, завгоспів, працівників дитсадочків), перевели на бюджет районної ради і з вересня почалися затримки заробітної плати.

 

Ось уже друга половина листопада, а ми отримали лише 11% зарплати за жовтень.

І це при тому, що, як інформує Світлана Бендюк, на останній сесії Острозької районної ради прозвучав звіт про виконання бюджету за 9 місяців 2017 р. і, виявляється, є не тільки суттєве (100%) перевиконання бюджету, а ще й великі дотації вирівнювання бюджету від держави.

Світлана Бендюк обурюється:

Ми мали надію, що нарешті отримаємо наші чесно зароблені гроші, але почули чергову обіцянку, що з нами розрахуються за жовтень десь наприкінці листопада, а до кінця року виплатять всю заборгованість. Але ж нам гроші треба вже, і то терміново!!!

 

Крім того, маємо інформацію, що на премії вчителям (вчителі на балансі райвно і всю зарплату отримують вчасно і в повному обсязі), виділені чималі кошти.

 

Ми ні в якому разі не проти того, щоб робота вчителя гідно оплачувалася, але хочеться елементарної справедливості! Ми - теж люди, теж працюємо з дітьми.

Світлана Бендюк зауважує, що з бібліотекарів зняли доплату - 50% до посадового окладу за шкідливі умови праці. Натомість залишили доплату розмірі 1%, а це лише 30 грн., що жінка вважає знущанням. Адже обсяг роботи не зменшився. До того ж, бібліотекарям, скаржиться Світлана Бендюк, доводиться тратити власні гроші на заходи, які вимагає провести райвно:

У жовтні ми проводили місячник шкільної бібліотеки (за наказом райвно); гроші на бібліотеки нам ніхто не виділяє - все мусимо робити за свої кошти (роздруковувати формуляри, матеріали на виставки, роздаткові матеріали, грамоти, готувати дітям призи тощо).

Тож бібліотекар запропонувала:

Пропоную всім людям, яким затримують зарплату, перенаправляти рахунки за комунальні послуги нашим районним посадовцям. Ми народ дуууууууууже терплячий, але й нашому терпінню прийшов кінець!

 

Начувайтеся, панове чиновники, ми це так не залишимо - назріває революція!!!!!

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень