На Рівненщині у реабілітації дітей допомагатимуть песики (ФОТО)

В одному з найбільших інклюзивних центрів області

У Сарненському інклюзивно-ресурсному центрі, який відкрили у вересні, запроваджують каністерапію для дітей-аутистів.

Це один із видів лікування та реабілітації за допомогою звичайних або спеціально відібраних і навчених собак під наглядом кваліфікованих фахівців. Тобто, лікувальна кінологія. 

Як стверджує директор центру Людмила Свінціонік, вже під час першого такого заняття фахівці відзначили позитивні зміни для дитини.

Про це інформує прес-служба Рівненської обласної ради.

На обліку у закладі перебуває 1 370 дітей від 2 до 18 років. З ними за індивідуальними програмами займаються логопеди, сурдопедагог, олігофренопедагог, вчителі лікувальної фізкультури та психологи. 

Крім того, у Сарненському інклюзивно-ресурсному центрі планують встановити відеоспостереження, аби кожна мама могла бачити, як займається її дитина.

Ще один заклад - Немовицький інклюзивно-ресурсний центр – відкрили у листопаді на базі Тиннівської початкової школи. Роботу обох центрів інспектував голова обласної ради Олександр Данильчук.

Директор центру Галина Дорошко розповіла голові облради, що їм не вистачає фахівців, передусім, реабілітолога. Тут також намагаються створити необхідний простір для розвитку особливих дітей, а для цього потрібен спеціальний інвентар. Заклад відвідують понад 30 дітей з різними нозологіями.

За словами Олександра Данильчука, місцева влада повинна підтримувати такі заклади, не зважаючи на те, що відкривають їх під патронатом дружини президента, і держава бере у цьому фінансову участь.

Цього року у Березнівському та Сарненському районах відкрили по два таких інклюзивних центри.

Загалом на Рівненщині за найближчі три роки планують відкрити 33 заклади для дітей з особливими освітніми потребами.

Черговий інклюзивно-ресурсний центр відкривають сьогодні у Костополі.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень