Десятки інклюзивно-ресурсних центрів: що готують для дітей з особливими потребами на Рівненщині (ФОТО)

Та понад 10 мільйонів гривень

На Рівненщині створять 35 інклюзивно-ресурсних центрів. Голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко підписав меморандум з головами райдержадміністрацій, міст і ОТГ про розвиток інклюзивної освіти та створення мережі таких центрів в області.

Основні завдання інклюзивно-ресурсних центрів − проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини, надання системного кваліфікованого супроводження, консультаційна робота з батьками, методична допомога педагогічним працівникам дошкільних, загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів з питань організації інклюзивного навчання.

Крім того, в цьому та минулому році інклюзивне навчання організували в майже двох сотнях шкіл, говорить Олексій Муляренко:

24 меморандуми з головами райдержадміністрацій, ОТГ та міст обласного значення. Всі 24 меморандуми передбачають створення 35 інклюзивно-ресурсних центрів впродовж цього та наступного років. Щодо інклюзивного навчання – воно було налаштоване у 172 школах упродовж 17-го-18-го років.   

Перші меморандуми Муляренко підписав із міським головою Рівного Володимиром Хомком, головою Березнівського району та Клесівської ОТГ.

Зауважимо, що нині інклюзивно-освітні центри створюються по всій Україні, аби забезпечити дітям з особливими потребами здобуття освіти. Торік на цей напрямок Рівненщині виділили майже 6 мільйонів гривень, цьогоріч – вдвічі більше, а саме – 11 мільйонів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень