На Рівненщині знизився рівень злочинності

Однак проблемних моментів ще вдосталь

Про це заявив прокурор Рівненської області Богдан Подубинський на спільній нараді керівників правоохоронних органів.

Він зауважив, що на території області вдалося досягнути значно нижчого, ніж у середньому по Україні, рівня злочинності. З розрахунку на 10 тисяч населення, на Рівненщині цей показник складає 49, 7, в той час як по Україні – 64,4.

Зокрема, в області вчинили менше тяжких і особливо тяжких злочинів, кримінальних правопорушень середньої тяжкості, а також істотно зменшилась кількість умисних вбивств, злочинів проти власності та довкілля.

 

Активізували роботу правоохоронних органів щодо виявлення злочинів у сферах незаконного обігу наркотиків, протиправного поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами, фактів хабарництва.

З початку року правоохоронці знешкодили на території облатсі 7 організованих злочинних груп (у т.ч. 1 – з незаконного видобутку бурштину), до складу яких входило 27 осіб.

Водночас, за словами прокурора області почастішали випадки порушення виборчих, трудових та інших особистих прав і свобод людини і громадянина, їх стало на чверть більше.

Крім того, залишаються проблемні питання щодо незаконного видобутку бурштину, розкриття фактів умисного знищення шляхом підпалу майна громадян, зокрема транспортних засобів, а також виявлення та припинення незаконних операцій з деревиною.

Також під час виступу заступник прокурора області Мирослав Пацкан наголосив, що покращувати потрібно і якість досудового розслідування у кримінальних провадженнях про злочини у сферах земельних правовідносин, містобудування, про розкрадання бюджетних коштів, виділених на будівництво і ремонт автомобільних доріг, за фактами незаконної діяльності авто- і газозаправних станцій на території області.

За інформацією Рівненської обласної ради та прокуратури області

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень