У Рівному створять товариство для впровадження інновацій

Назвуть його «Науковий парк «Інноваційні технології Рівненщини»

Ініціював створення такого товариства з обмеженою відповідальністю Нацоінальний університет водного господарства та природокористування. А засновниками його стануть, окрім університету, Агенція регіонального розвитку Рівненської області та комунальне підприємство Рівного «Архбуднагляд».

Начальник міського управління стратегічного розвитку та інвестицій Сергій Гемберг пояснив, що науково-інноваційні парки - це майданчики для роботи зі стартапами, тобто новими проектами та інноваціями:

Це такий собі інноваційний центр. Такі парки в  Україні тільки починають створювати.

 

Їх практика зараз є успішна в Польщі. У Любліні, наприклад, створений інноваційний парк, де вони безпосередньо займаються винаходами, інноваціями, стартапами. І це дало дуже великий ефект. Тому що залучаються кошти, грантові кошти.

Окрім цього, за словами Сергія Гемберга, можна буде залучати кошти і з державного фонду підтримки інновацій, якому вперше дали цього року 100 мільйонів гривень.

Кожен із засновників науково-інноваційного парку має дати свою якусь частку у створення товариства і рівненський «Архбуднагляд» ввійде туди з часткою своїх нинішніх меблів. Усього їх дадуть на 10 тисяч гривень, що становитиме третину статутного капіталу товариства. Питання про це розгляне міськрада на найближчій сесії.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень