Життя рівнян стане зручнішим і комфортнішим

Принаймні таке обіцяють натхненники RIVNE SMART CITY

Сьогодні у Рівному підпишуть меморандум про співпрацю міської влади та громадською організацією Платформа взаємодій «Простір» щодо запровадження у місті масштабного проекту «RIVNE SMART CITY». Організатори уже називають цю подію унікальною. 

«RIVNE SMART CITY» - унікальний і масштабний проект, який передбачає сучасне урбаністичне перетворення, базований на принципах відкритих даних, розумного і прозорого управління та перетворення міста Рівне на інноваційне, цифрове та прогресивне місто. Процес, коли цифрові технології допомагають вирішувати найбільші виклики, що постають перед сучасним містом. Перетворювати систему влади та створювати умови для комфортного життя розвитку спільноти та жителів.

Головна мета проекту - розробити стратегію розвитку Рівного в концепції «Розумного міста». Серед основних напрямків стратегічного планування визначаються такі:

Економіка міста – забезпечення здатності міста до трансформацій, залучення інвестицій, підтримка інноваційного підприємництва, розвиток економіки міста на засадах економіки знань.

Управління містом – електронне управління та електронна демократія, прозоре бюджетування та залучення громадськості до управління містом, електронні сервіси. Розумні люди – онлайн участь в управлінні міста, освітні можливості для молоді та нові кваліфікації, розвиток креативної економіки.

Міська інфраструктура та навколишнє середовище – містобудування, зелені технології, енергоефективність, менеджмент природніх ресурсів міста (вода, ґрунт, повітря, сміття), екологія (моніторинг та захист навколишнього середовища), встановлення систем сенсорного моніторингу та контролю.

Мобільність – розвиток ІКТ-інфраструктури, доступність wi-fi, мобільних додатків, розвинена, інноваційна і безпечна транспортна система міста.

Від міської влади Меморандум підпише міський голова Рівного Володимир Хомко, від ініціаторів проекту – Платформи взаємодій «Простір» - один із співзасновників організації Сергій Гемберг. Подія відбудеться у залі засідань міськвиконкому, 15 березня об 11 год. 

До слова, відомо, що ідею SMART CITY намагаються втілити у Львові та Києві. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень