На Рівненщині шукатимуть чемпіонів з алтимату

Перші ігри днями провели у РДГУ

Активних й спортивних мешканців Рівненщини залучають до гри в алтимат. Це одна з нових ініціатив, які впроваджує нині обласний центр фізичного здоров’я «Спорт для всіх».


Алтимат — командна гра з літаючим диском (фризбі). Цей відносно новий для нас вид спорту має безліч переваг: доступність у забезпеченні інвентарем, місцем для тренувань та змагань, підходить для всіх вікових груп. Алтимат має і досить прості правила. Цікаво, що суддів в цій грі немає. Всі спірні питання учасники вирішують самі. Окрім того, у 2015 році Міжнародний олімпійський комітет визнав алтимат як вид спорту. Національні федерації гри існують вже у 62 країнах світу, проводяться світові та національні чемпіонати.

Вперше грати в алтимат на Рівненщині спробували під час так званого «Олімпійського літа». А цими днями свої сили спробували студенти РДГУ. Після теоретичних занять та тренувань на спортивному майданчику Рівненського державного гуманітарного університету стартував Фестиваль з алтимату.

Команди здобували перемоги з мінімальним відривом одна від одної. Але все ж таки, у поєдинку за золоті нагороди сильнішою була команда шостого курсу («Магістри»), яка здолала своїх товаришів з першого курсу («Фізичне виховання»), а бронзовими призерами матчу стали третьокурсники («Фізичне виховання»).

«Спорт для всіх» зазначає, що й надалі планують активно популяризувати алтимат, а Рівненщина виховає власних чемпіонів в цьому виді спорту.

 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень