На Рівненщині рейдерам стане гірше

До антирейдерського закону внесли зміни, які запобігатимуть незаконному відчуженню майна. Новинки вносила Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації. Найголовнішим є посилення кримінальної відповідальності. Відтепер для заявника підробка документів передбачає обмеження волі до 5 років; для реєстратора - до 8 років позбавлення волі.

У особливо складних випадках санкції сягатимуть до 10 років позбавлення волі. Якщо говорити про адміністративну відповідальність, то розмір штрафу збільшився рівно у двадцять п'ять разів. І з моменту набрання законом юридичної сили ця сума складатиме 8500 гривень. Начальник Рівненської юстиції Іванна Смачило каже, що за наслідками розгляду численних скарг, юстицією було виявлено численні схеми, якими користувалиь рейдери:

Міністерством юстиції було виявлено найбільш поширені схеми рейдерства. Зокрема, ці схеми насправді існували в Україні з 2002 року. Найпопулярнішими схемами були реєстрація нерухомості на підставі підроблених документів, підроблення рішення суду.

Відтепер, аби запобігти поширенню цих схем та викорінити їх взагалі, кожен державний реєстратор зобов`язаний перевіряти рішення суду в державному реєстрі цих рішень, якщо особа звертається за вчиненням реєстраційних дій на підставі рішення суду.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень