На Рівненщині реабілітують жертв комуністичних репресій

У Рівненській ОДА працюватиме спеціальна комісія

Як повідомила заступниця голови рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко, незабаром при адміністрації має запрацювати комісія з реабілітації жертв комуністичних репресій.

За словами Світлани Богатирчук-Кривко, нерідко звертаються люди, які потребують погодження документів та відновлення своїх прав.

Тож відповідно до розпорядження голови ОДА створено комісію, яка добиратиме кандидатури членів регіональної комісії з реабілітації. Це будуть представники, делеговані державними органами і органом місцевого самоврядування, а також від громадськості.

Регіональна комісія з реабілітації буде першим рівнем нової системи реабілітації громадян, що були репресовані комуністичним тоталітарним режимом.

Саме регіональна комісія прийматиме заявки на реабілітацію, здійснюватиме аналіз обставин і документів справи та подаватиме свої обґрунтовані висновки до Національної комісії з реабілітації, яка й буде приймати остаточне рішення.

Питання створення та діяльності регіональної комісії регулюється Законом України “Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років” і типовим положенням про регіональну комісію з реабілітації, затвердженим наказом Міністерства культури України №926 від 25.10.2018

 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень