На Рівненщині продовжують перевіряти місця з масовим перебуванням людей

Стежать і за належним працевлаштуванням, і за дотриманням протиепідеміологічних заходів

У липні фахівці управління Держпраці у Рівненській області перевірили 1 900 суб’єктів господарювання. Роботу проводили в межах комплексної превенції з легалізації, безпеки праці та протиепідемічного захисту.

Під час візитів фахівці спілкувались з адмінперсоналом та працівниками магазинів, кафе, аптек, АЗС, лісогосподарських, сільськогосподарських та деревообробних підприємств, з будівельниками та автоперевізниками.

Як розповідають в управлінні Держпраці Рівненської області, такі інформаційні відвідування інспектори проводять на виконання окремих доручень Кабміну, спрямованих на роз’яснення роботодавцям та працівникам переваг офіційного працевлаштування, вимог з безпеки та гігієни праці, важливості виконання протиепідемічних заходів. Водночас, фахівці управління моніторять дотримання відповідних вимог.

Попередні результати моніторингу свідчать, що в умовах карантину особливо загострилася проблема відсутності соціальних гарантій у тіньових працівників.

 

Також чимало роботодавців використовує таку нелегальну форму праці як стажування без оформлення трудових відносин.

Тож до суб’єків господарювання, в яких за попереднім моніторингом виявили ймовірні порушення в оформленні трудових відносин, інспектори завітають повторно – вже не з інформаційним, а з інспекційним відвідуванням.

Також під час превенції інспектори зафіксували непоодинокі факти порушень протиепідемічних вимог. Відповідно процедурі взаємодії, цю інформацію направлять до територіального органу Держпродспоживслужби України.

Управління Держпраці у Рівненській області закликає роботодавців до належного оформлення трудових відносин з працівниками та дотримання протиепідемічних вимог.

За матеріалами Рівненської ОДА.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень