На Рівненщині продовжують перевіряти місця з масовим перебуванням людей

Стежать і за належним працевлаштуванням, і за дотриманням протиепідеміологічних заходів

У липні фахівці управління Держпраці у Рівненській області перевірили 1 900 суб’єктів господарювання. Роботу проводили в межах комплексної превенції з легалізації, безпеки праці та протиепідемічного захисту.

Під час візитів фахівці спілкувались з адмінперсоналом та працівниками магазинів, кафе, аптек, АЗС, лісогосподарських, сільськогосподарських та деревообробних підприємств, з будівельниками та автоперевізниками.

Як розповідають в управлінні Держпраці Рівненської області, такі інформаційні відвідування інспектори проводять на виконання окремих доручень Кабміну, спрямованих на роз’яснення роботодавцям та працівникам переваг офіційного працевлаштування, вимог з безпеки та гігієни праці, важливості виконання протиепідемічних заходів. Водночас, фахівці управління моніторять дотримання відповідних вимог.

Попередні результати моніторингу свідчать, що в умовах карантину особливо загострилася проблема відсутності соціальних гарантій у тіньових працівників.

 

Також чимало роботодавців використовує таку нелегальну форму праці як стажування без оформлення трудових відносин.

Тож до суб’єків господарювання, в яких за попереднім моніторингом виявили ймовірні порушення в оформленні трудових відносин, інспектори завітають повторно – вже не з інформаційним, а з інспекційним відвідуванням.

Також під час превенції інспектори зафіксували непоодинокі факти порушень протиепідемічних вимог. Відповідно процедурі взаємодії, цю інформацію направлять до територіального органу Держпродспоживслужби України.

Управління Держпраці у Рівненській області закликає роботодавців до належного оформлення трудових відносин з працівниками та дотримання протиепідемічних вимог.

За матеріалами Рівненської ОДА.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень