На Рівненщині повторно переоцінили землю

На Рівненщині землевпорядники провели повторну нормативну грошову оцінку земель 1026 населених пунктів. Це становить 100% від їх загальної кількості. До переліку поселень входять 999 сіл, 16 селищ міського типу та 11 міст.

Як повідомили в головному управлінні Держгеокадастру в області, торік в області по 118 населених пунктах виготовлені та передані на затвердження технічні документації з нормативної грошової оцінки земель. Фінансування таких робіт ведеться за рахунок коштів місцевих бюджетів, в тому числі, що надійшли у порядку відшкодування втрат сільсько- та лісогосподарського виробництв.

Для земель, розташованих у межах населених пунктів, незалежно від їх цільового призначення, нормативна грошова оцінка проводиться не рідше, ніж один раз на 5-7 років. Оновлені дані використовуються для встановлення обґрунтованих платежів за землю, зокрема, розрахунку вартості оренди та визначення земельного податку. При затвердженні повторної нормативної грошової оцінки збільшується орендна плата за землю. Як наслідок, надходження до місцевих бюджетів зростають.

У 2016 році заплановано провести повторну оцінку 78 населених пунктів, дія нормативної грошової оцінки земель яких спливає найближчим часом.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень