На Рівненщині планують якнайшвидше провести відстріл диких кабанів

У неблагополучних районах області – знищити повністю

Усе через спалахи африканської чуми свиней. Як повідомляють з Рівненської ОДА, від початку року на Рівненщині зареєстровано 7 випадків африканської чуми свиней. При цьому, шість випадків сталися серед диких свиней в мисливських господарствах. Ще один стався у приватному господарстві, але джерелом інфекції також були дикі кабани.

За повідомленням Держпродспоживслужби в Рівненській області, в неблагополучних пунктах по АЧС проводяться заходи з локалізації і ліквідації захворювання. В першу чергу це стосується мисливських угідь.

Втім, як стверджують ветеринари, це відбувається надто повільно. Загалом в області цього року вже відстріляно понад 170 диких свиней, необхідно ще близько півсотні.

Заступник голови ОДА Ігор Тимошенко наполягає:

Зважаючи на ситуацію АЧС у мисливських господарствах, одне з найголовніших завдань – це депопуляція диких кабанів. У неблагополучних пунктах необхідно повністю відстріляти тварин.

Окрім того, райони та ОТГ повинні прискорити відшкодування коштів людям за вилучених і знищених свиней у господарствах.  

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень