На Рівненщині овочі стануть дешевшими

В області завершуються посівні роботи, станом на сьогодні вони виконані на 98%

Крім того, погода цьогоріч сприятливіша, ніж торік, а тому фермери вдосталь посіяли культур, які зараз у дефіциті. Також очікується, що ціна на овочеву продукцію не тільки залишиться незмінною, але й може трохи зменшитись. Про це кореспонденту Радіо Трек повідомив голова асоціації фермерів та приватних землевласників Рівненщини, Дмитро Українець:

– У цьому році повинно бути більше овочевої продукції. І кращої якості. Ну а якщо її буде більше, то і ціна відповідно буде не така кусюча. Все ж на ціну впливають і матеріально-технічні ресурси, такі як добрива, засоби захисту, палива... Я думаю, що ціна не повинна бути дорожчою. Можливо, навіть і дешевшою.

Також Дмитро Українець розповів, що Рівненщина є чи не єдиним регіоном в Україні, у якому запроваджена Програма підтримки фермерських господарств. Так, в області виділено більше мільйона гривень на видачу безвідсоткового кредиту господарствам у межах до 100 тисяч на одне рослинне господарство, і до 200 тисяч – для господарства, яке працює з тваринами. І це на фоні слабкого сприяння від Державного фонду підтримки фермерів, який цьогоріч виділив лише 160 тисяч гривень на всіх фермерів області. А ось питання зберігання врожаїв на сьогодні залишається відкритим.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень