На Рівненщині немає проблем із виплатою лікарняних

В області достатньо коштів для усіх необхідних виплат

На Рівненщині немає проблем із виплатою лікарняних. Днями у мережі Інтернет з’явилися чутки про те, що від початку 2017 року в Україні не виплачують лікарняні. Начебто це пов’язано із організаційними питаннями роботи Фонду з тимчасової втрати працездатності.

За коментарем ми звернулися до директора Рівненського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Григорія Ясиновського. Він заспокоїв усіх мешканців Рівненщині і відзначив, що проблем із коштами немає, і всі належні виплати мешканці області отримують вчасно:

Ми маємо гроші, виплачуємо все вчасно, до години. Такого у нас немає, не знаю хто і де давав таку інформацію. Я підписував документи, всім ми даємо вчасно і лікарняні, і по вагітності, і пологам і всі інші виплати, що ми маємо виплачувати, ми виплачуємо. Гроші надходять вчасно, ми вчасно виплачуємо.     

У 2017 році порядок розрахунку лікарняних листів, в тому числі в оформленні допомоги при вагітності та пологах, ще не змінився. Однак зросли соціальні стандарти і мінімальна зарплата, тому помінялися і виплати.

Нагадаємо, перші п’ять днів хворому оплачує компанія. Якщо виникла необхідність продовження лікарняного, фінансове питання переноситься на соціальний фонд.

Розмір виплати залежить від стажу роботи. Так, 100% середньої зарплати працівники отримують, якщо  страховий стаж становить від 8 років. Трохи менше, близько 70%, отримають працівники, які мають стаж від 5 до 8 років. 60% виплачують працівникам в разі страхового стажу в 3-5 років, за менше, ніж три роки, виплачується 50% середньої зарплати.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень