На Рівненщині на кір частіше почали хворіти дорослі

А загалом цього року в області вже захворіло на цю недугу 900 осіб

В обласному лабораторному центрі кажуть, що ситуація з кором дещо стабілізувалася. Але рівень захворюваності залишається високим.

Говорить завідувач епідеміологічного відділу обласного лабораторного центру Віктор Мороз:

За липень у нас захворіло 147 осіб. Якщо порівняти з червнем, то це - на 40% менше. Але це досить висока захворюваність для одного місяця.

 

І ще тенденція намітилася у нас у липні: почали хворіти більше дорослі. Зі всіх захворілих у липні 36% - це доросле населення. Переважно хворіють від 20 до 35 років. Але є різні вікові групи. До речі, найстаршій захворілій у липні було 60 років.

Таку тенденцію Віктор Мороз пояснює тим, що діти зараз на канікулах, тому кір серед них менше розповсюджується.

До речі, лідером за рівнем захворюваності є Рівненський район, де захворюваність eтричі переважає середньообласний показник. За словами Віктора Мороза, причиною цього може бути те, що, вочевидь, у попередні роки тут незадовільно проводили вакцинацію від кору.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень