На Рівненщині хочуть вчетверо посилити контроль за державними закупівлями

А також ввести наглядові ради в комунальних закладах

Рівненські активісти хочуть, аби обласна влада посилила контроль за державними закупівлями. А саме - хочуть понизити вартісні межі закупівель, за перевищення яких потрібно звітувати, або проводити відкриті торги через систему ProZorro. Наразі такі межі - 50 та 200 тисяч відповідно.

Аби підвищити ефективність системи електронних закупівель, громадська організація «100% життя Рівне» пропонує внести зміни до розпорядження голови РОДА Олексія Муляренка, згідно з якими комунальне підприємство буде змушене звітувати за покупку, ціна якої перевищуватиме 10 тисяч гривень. А коли вартість становитиме  50 тисяч – проводити відкриті торги через ProZorrо, розповідає голова громадської організації Юрій Лазаревич:

Моніторинг нашої організації показав, що ефективніше закупляються ліки через систему відкритих торгів ProZorro. Тому ми запропонували знизити вартісний поріг на закупівлі з 200 до 50 тисяч.  

Заступник голови РОДА Світлани Багатирчук-Кривко повідомила, що в місті вже діє розпорядження про зниження вартісних меж закупівель і дала обіцянку, що голова Рівненської облдержадміністрації розгляне відповідну пропозицію і щодо області. Також присутні дійшли висновку, що для вирішення проблеми в комунальних закладах потрібно зробити наглядові ради, які  стежитимуть за процесом закупівель.

До слова, за 2016 рік Рівненщина завдяки системі ProZorro зекономила на закупівлі ліків понад два мільйони гривень, а станом на 2017 – вже понад три. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень