На Рівненщині буде нова диспетчерська служба лінії «103»

На неї треба понад 10 мільйонів гривень

Сто двадцять тисяч виїздів здійснили бригади екстреної швидкої меддопомоги області за 6 місяців цього року. Про це повідомило Управління охорони здоров'я Рівненської облдержадміністрації на своїй сторінці у Фейсбук.

До півсотні у зв’язку з ліквідацією наслідків автопригод. І це при тому, що КЗ “Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” Рівненської обласної ради лише на 60 % забезпечений сучасною медичною апаратурою.

Через низьку заробітну плату "швидкими"  керує переважна більшість водіїв пенсійного чи передпенсійного віку, зауважив завідувач інформаційно-аналітичного відділом обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” Рівненської обласної ради Олександр Рудик. 

Тож на Рівненщині, як і в шести інших областях, взялися за створення нової оперативної диспетчерської служби (ОДС).

Створення ОДС дасть можливість зменшити час обробки виклику від трьох-п'яти хвилин до однієї хвилини та виконувати норматив доїзду на екстрені випадки - до 10 хв в містах і до 20 хв у сільській місцевості, розповів заступник начальника ОУОЗ Олег Вівсянник

Згідно проектно – кошторисної документації облаштування оперативної диспетчерської служби вартуватиме 10,5 млн грн.

Держбюджет виділить - 6,500 млн грн., 2 млн.грн. вже надійшло з обласної казни.

Тендер, як пояснив Oleg Vivsiannik, на облаштування всієї диспетчерської служби вже оголосили.

Незалежно від місця перебування людини, чи це буде місцевий житель чи іноземець, можна буде оперативно зв’язатися з диспетчером за номером 103. Той у свою чергу визначить де є найближчий автомобіль, як можна його якнайшвидше відправити.

Всі дзвінки будуть надходити в ОДС.

Диспетчер зможе відправити службу екстреної медичної допомоги, невідкладної, швидкої допомоги до пацієнта. Та й спеціалізовану бригаду у разі необхідності. В цілому - поліпшиться логістика, зауважили в управлінні.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень