На Рівненщині боротимуться з перевантаженими фурами

В Корці незабаром запрацює пересувний ваговий комплекс для виявлення порушень в перевантаженні великогабаритного транспорту

Адже вантажівки найбільше руйнують дороги, особливо під час спеки. Цілодобовий пункт вже облаштували у Корці на стаціонарному пості, але виникла певна затримка з документами з Кабміну. Тож, як повідомляють у Службі автомобільних доріг Рівненщини, повноваження зупиняти фури для перевірки мають і патрульні, і працівники «Укртрансбезпеки», утім, саме здійснювати перевірку відповідності документів і вантажу поки має лише «Укртрансбезпека», розповідає заступник начальника з експлуатаційного утримання доріг Микола Козачок:

 

- Пересувний комплекс буде працювати найближчі дні без представників поліції, але з представниками «Укртрансбезпеки», вони мають теж повноваження зупиняти, щоби виявити порушників. Працівники «Укртрансбезпеки» мають відповідний одяг у форму такого зразка, як і в поліцейських, мають при собі відповідні посвідчення, жезл для спрямування руху на заїзд.

  

До прикладу, якщо водій їде з Рівного до Корця з надлишковими 10 тонами, він заплатить 30 тисяч гривень. Утім, проблема в тому, не приховує Микола Козачок, що пункт працює лише в одному напрямку - з Києва на Рівне. А для більшої ефективності на 5 тисяч кілометрів доріг на Рівненщині потрібно 10 таких пунктів, аби перекрити всі в`їзди-виїзди в область та обласний центр. Зараз, окрім пересувного комплексу в Корці, є лише ще один стаціонарний в селі Опарипси Радивилівського району (434 км. траси Київ-Чоп).

До слова, найбільший порушник з перевезень вантажу в області був затриманий на дорозі Рівне-Городище-Старокостянтинів з вагою 74 тонни, який віз металоконструкції. А загальноукраїнський рекорд зафіксували в Одесі - 125 тонн при дозволених 40. При умові перевезення небезпечних вантажів та за наявності окремого дозволу вантажівка може перевозити 42 тонни.

Раніше пересувний пункт вже функціонував на Рівненщині. Тож, ще три роки тому наша область була серед трійки лідерів у виявленні порушників, які не дотримувалися вагового контролю. За це на Ріненщині штрафували в середньому на 300 тисяч в рік.

Шляховики також нагадують, що в літню пору діє обмеження на рух великогабаритного транспорту. При температурі повітря +28 і вище дозволено перевозити 24 тонни.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень