На РАЕС цього року працевлаштовано 11 випускників профільних вишів

Вони готуються стати до роботи

Рівненська АЕС співпрацює з низкою профільних вищих навчальних закладів України. Зокрема між підприємством, вишем та студентом укладаються тристоронні договори на подальше працевлаштування на РАЕС. Попри пандемію коронавірусу, на електростанцію працевлаштовано уже 11 молодих фахівців.

За словами начальника управління кадрів Ольги Атясової, деякі молоді фахівці — на стадії отримання допуску до роботи, дехто очікує послаблення карантину для проходження медогляду, решта ж – уже повноцінно працюють на підприємстві.

Нині новими кадрами поповниться електроцех, реакторний цех, турбінний цех, цех радіаційної безпеки, служба контролю металу, цех вентиляції й кондиціонування, цех забезпечуючих систем. Це випускники Київського політехнічного інституту ім. І. Сікорського, Одеського національного політехнічного університету, Національного університету «Львівська політехніка, — коментує Ольга Атясова.

Окрім вище перерахованих, до низки профільних вишів, з якими співпрацює Рівненська АЕС, належать Вінницький національний технічний університет, Київський національний університет ім. Тараса Шевченка та цьогоріч НАЕК «Енергоатом» укладено договір про співпрацю з Національним університетом водного господарства та природокористування. Профільними спеціальностями даних ВНЗ є атомна енергетика, теплоенергетика, автоматизоване управління технологічними процесами, електричні станції, фізика ядра та фізика високих енергій, гідроенергетика, комп’ютерні технології тощо.

Інститут енергетики та систем керування Національного університету «Львівська політехніка» щороку набирає 25 студентів за спеціальністю «Атомна енергетика», опанувати яку можна за 4 роки, вартість навчання - 12 470 грн, також передбачена можливість навчання за бюджетні кошти. За цією спеціальністю здійснюється підготовка й на магістерському рівні вищої освіти: виш готовий прийняти 25 студентів-бакалаврів на 1,5 роки навчання, вартість якого за контрактом складає 13 800 грн або здійснюватиметься бюджетним коштом.

Ще одним з профільних вишів, з яким співпрацює РАЕС, є Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут». Нині заклад пропонує подати документи на навчання за освітньою програмою «Енергетика» за спеціальністю «Турбомашини: проєктування, монтаж, експлуатація, ремонт».

Реєстрація електронного кабінету розпочнеться з 1 серпня 2020 року, подання заяв – з 5.08.2020 до 26.08.2020. Список рекомендованих до зарахування ВНЗ оприлюднить до 01.09.2020 року, а зарахування здійснюватиметься до 30.09.2020 після подання оригіналів документів.

Матеріали РАЕС

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень