На Північному «пустять» тролейбуси. Але спершу треба 25 мільйонів гривень

Не менше

У Рівному встановлюватимуть контактну мережу для руху тролейбусів на вулиці Євгена Коновальця та Волинської дивізії. Для цього потрібно встановити тягову підстанцію, яка обслуговуватиме нову мережу та підсилить дроти на вулиці Богоявленській.

В управлінні транспорту і зв’язку кажуть, що фірма-проектант вже майже виготовила проект заміни 40-річних кабелів на нові. Нині в місті лише узгоджують низку земельних питань.

Заміна недешева – лише один кілометр контактної мережі коштує понад 4,5 мільйони гривень, а вартість всього проекту перевищить 25 мільйонів, каже керівник управління транспорту і зв’язку Віталій Миронюк:

Контактна мережа коштуватиме 9,2 млн грн, адже встановлюватимемо 1,9 км дротів. Ще понад 15 млн треба на будівництво тягової підстанції, яка обслуговуватиме нову мережу та підсилить вулицю Богоявленську. Також там буде диспетчерський пункт для потреб персоналу тролейбусів. Всього проект коштуватиме понад 25 мільйонів – не менше.

Якщо після презентації проекту місто таки виділить необхідну суму, то всі роботи планують виконати за півроку, каже чиновник.

Монтаж контактної мережі – це кілька місяців. Реально всю роботу можна виконати за 5-6 місяців.

Зараз на вулицях Коновальця і Волинської дивізії тролейбуса немає. Вулиці, де теж треба встановити контактну мережу, за словами Віталія Миронюка, це: Макарова, Енергетиків, дорога до зоопарку (Київська) і ще низка вулиць. Утім все питання нині у фінансуванні.

До слова, нині управління транспорту просить мільйон гривень на ремонт старих контактних мереж. Спеціалісти вже обстежили 60 кілометрів дротів і визначають, де ті найбільше потребують ремонту.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень