На що мали витратити 350 мільйонів гривень рівненські лікарні? (ФОТО)

Частину навіть зекономили

Аналітики БО «Мережа 100% життя Рівне» проаналізували закупівлі медзакладів області у 2017 році. За 9 місяців заклади охорони здоров’я здійснили 2386 закупівель, з яких уже завершено 2379.

На всі товари та послуги планували витратити 355,2  млн грн. Втім, замовники провели 868 конкурентних закупівель з середньою кількістю учасників - 2,04. В результаті заощадили бюджетних 18,7 млн грн. Економія у середньому склала 10%.

Більше половини закупівель провели за процедурою. Про укладені договори таким чином прозвітували у 56% випадків. Закупляли здебільшого медичне обладнання, фармацевтичну продукцію (36%) та продукти харчування (18%).

Найбільш економні

Найбільше у 2017 році заощадив КЗ Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф – більше 5 млн грн. Друге і третє місце у цьому рейтингу посідає Рівненська обласна клінічна лікарня  та Рівненська обласна дитяча лікарня з економією 3.1 млн грн та 2,4 млн грн. відповідно.

32% економії серед медзакладів області отримав КЗ Центр первинної медико-санітарної допомоги «Центральний». КЗ Рівненський обласний онкологічний диспансер посідає 2 місце у цьому рейтингу з показником 23%. КЗ Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф опинився на 3 сходинці. На одній закупівлі комунальний заклад заощадив  21,3%.

Найбільші закупівлі

32 млн грн витратила Рівненська обласна клінічна лікарня на витратні матеріали для гемодіалізу. При цьому угоду підписали на 29,7 млн грн, заощадивши 7% запланованих коштів. Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф закупив автомобільного палива на 11,3 млн грн. При цьому зекономив 4.7 млн грн. Третє місце у цьому ТОП-і посідає Центральна міська лікарня, яка за 6.2 млн грн закупила капітальний ремонт по утепленню фасадів, заміні частини вікон та вхідних дверей терапевтичного корпусу.

Найбільші постачальники

Переможцем у 163 медичних тендерах на загальну суму 13,3 млн грн стало ТОВ «БАДМ-Б».

ПП «Фірма Фармікс», яка брала участь у 170 тендерах, виграла 122 рази та отримає з бюджету 2,3 млн грн. З ТДВ «Рівнехолод» підписано 45 договорів на 4.5 млн грн..

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень