На кір захворіли немовля та жінка з Рівненської області

Цього тижня

Одне немовля та 40-річна жінка захворіли на кір цього тижня. 8-ми місячна дитина родом зі Здолбунівщини, а жінка з Кореччини. Загалом з початку року на кір захворіли 5 людей.  

Про це повідомляють у Рівненському лабораторному центрі. Зазначається, що на Рівненщині від кору привиті 85% дітей. І це є найнижчим показником серед всіх областей, адже по Україні показник - 93,2%.

Загалом по області 5100 дітей у минулому році так і не отримали перше щеплення проти кору. Друге щеплення проти кору отримали 91% дітей. Всього 2310 дітей не отримали ревакцинацію проти кору.

Отже, нормативного показника у 95% охоплення дитячого населення щепленнями проти кору, при якому можна було б констатувати про припинення циркуляції вірусу кору, в області так і не досягнуто, пишуть в лабораторному центрі.

Слід пам’ятати, що кір це небезпечне інфекційне захворювання, яке у 9 разів більш заразне ніж коронавірусна інфекція, і теж може закінчитись летально. Але на відміну від нового коронавірусу, захворюванню накір можна запобігти зробивши щеплення. Закликаємо всіх хто потребує щеплення проти кору звернутись до свого сімейного лікаря та зробити необхідне щеплення.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень