Вперше цього року на Рівненщині не зафіксували хворих на кір

Позитивна динаміка спостерігається уже три тижні поспіль

В Рівненській області за останні 3 тижні, вперше за весь 2019 рік, не було зареєстровано жодного випадку захворюваності на кір. Про це повідомила завідувачка відділу інфекційних хвороб «Обласного центру громадського здоров'я» Людмила Країнська.
 

Нагадаємо, у 2019 році на Рівненщині на кір перехворіли 4032 особи, з них - 2739 дітей. Понад 46 % захворілих неповнолітніх були нещеплені проти кору.


З початку року в області вакциновано 45 012 особу, з них: 35 742 - діти та 9270 - дорослі.


В області достатньо комбінованої вакцини для профілактики кору, паротиту епідемічного та краснухи (КПК), виробництва США. Вакцинація проводиться безкоштовно всім дітям та дорослим з груп ризику та за епідемічними показами.
Вакцина КПК дає стійкий довічний імунітет після введення 2-х доз. Повторювати щеплення не потрібно. Дорослі реагують на щеплення проти кору аналогічно дітям. Ніяких небезпечних наслідків не буває, - запевнила Людмила Країнська.

Вона також додала, що в Україні всі вакцини закуповуються міжнародною організацією ЮНІСЕФ. Вони якісні, сертифіковані й відповідають усім стандартам виробництва імунобіологічних препаратів.

 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень