Голова ВООЗ скликає екстрену нараду для обговорення нового варіанту COVID-19

Африканський штам обходить вакцину?

Всесвітня організація охорони здоров'я скликала екстрену нараду для обговорення нового варіанту коронавірусу, вперше виявленого в Південній Африці і Ботсвані.

Передбачається, що новий штам поширюється швидше, ніж вважалося раніше. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Financial Times.

Зустріч відбудеться в п'ятницю, 26 листопада, на ній буде обговорюватися так званий варіант B.1.1.529 Sars-Cov-2.

Директор Центру епідемічного реагування та інновацій в Південній Африці Туліо де Олівейра заявив, що він «стурбований» і що він обговорював новий варіант з чиновниками ВООЗ на початку цього тижня, які вирішили скликати надзвичайну нараду.

За його оцінкою, близько 90% нових випадків захворювання в південноафриканському регіоні Гаутенг, в який входить Йоганнесбург, викликані новим варіантом.

«Любий новий варіант, який здатний ухилятися від вакцин або поширюватися швидше, ніж «Дельта», може стати серйозною проблемою на шляху виходу світу з пандемії», - заявив він.

Британія припинила авіарейси з Африки

AlJazeera та Reuters  повідомляють, про припинення авіасполучення Британії з  Африкою через новий штам COVID-19

Агентство безпеки охорони здоров'я Великої Британії заявило, що варіант  B.1.1.529 має спайковий білок, який різко відрізняється від того, який міститься у вихідному коронавірусі, на якому засновані вакцини COVID-19.

Це викликає «серйозну стурбованість» і стоїть за «експоненційним» збільшенням кількості зареєстрованих випадків, що робить його «серйозною загрозою».

У зв’язку з цим Британія припинила усі рейси з Південної Африки, Намібії, Зімбабве, Ботсвани, Лесото та Есватіні.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень