На який день після вакцинації більша ймовірність підчепити COVID-19

Захворіти можуть навіть щепленні

Фото із сайту Pexels
Фото із сайту Pexels

Вакцинація проти коронавірусу не захищає на 100% від інфікування.

Хворіють та потрапляють у стаціонари навіть щепленні, розповів Київський інфекціоніст Євген Дубровський у своєму Facebook.

– З другої половини серпня число вступників хворих зросла мінімум у два, а то і в три рази. Чому кількість хворих зростає з середини серпня, а не в листопаді? – написав лікар.

На думку інфекціоніста, на 5-8 день після щеплення людина ризикує захворіти на коронавірус, бо її імунітет в цей час дуже вразливий. Тож після вакцинації варто принаймні на тиждень залишитися вдома.

Дані світових досліджень стверджують, що вакциновані в більшості хворіють легше, ніж невакциновані.

 

Перед вакцинування варто звернутись до лікаря та пройти хоча б мінімальний огляд та обстеження, особливо коли є супутні непрості захворювання. І при появі небажаних поствакцинальних наслідків вчасно звертатись за допомогою, а не зволікати, – повідомив Євген Дубровський.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень