Без обстеження і відбору матеріалів: чергових махінаторів, які робити «офіційні» ПЛР-тести, викрили в Україні

«COVID-бізнес» приносив зловмисникам чималі гроші

Колаж Радіо Трек
Колаж Радіо Трек

Чергову схему підробки результатів ПЛР-тестів Служба безпеки України викрила на Харківщині.

Зловмисники навчилися вносити неправдиву інформацію у медичну систему ЕСОЗ, інформація з якої потрапляла у додаток «Вдома», що знімало обмеження на самоізоляцію, повідомляє СБУ.

Цікаво, що серед клієнтів були та люди з позитивними результатами тестів на COVID-19, що могло спричинити поширення пандемії.

Схему махінації створили приватна лабораторія разом з туристичним агентством. Існувала оборудка з початку 2020 року. Щомісяця махінатори видавали близько 1000 довідок, а вартість кожної становила 800 гривень.

Довідки видавали без проведення обстеження пацієнта та відбору матеріалів для дослідження. Інфікована людина мала змогу вільно отримати негативні результати тестування, повідомляє служба безпеки.

Під час обшуків правоохоронці вилучили у фігурантів справи сфальсифіковані довідки про результати ПЛР-тестів, підроблені печатки, офіційну документацію та комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності.

За фактом порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам  правоохоронці відкрили кримінальну справу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень