Люди стають все біднішими: На Рівненщині зростають тарифи на воду та проїзд

Наразі лише в одній громаді

Через повномасштабну агресію росії більшість перевізників змінили свої графіки. Це пов’язано зі зниженням пасажиропотоку та необхідністю окупності маршруту. Також на ринок громадського транспорту Рівненщини суттєво вплинув дефіцит пального. Зокрема, в Рівненській військовій адміністрації повідомили таке:

- Перевізнику простіше надавати послуги, якщо є гарантований ресурс, тобто пальне. Це перша складова.

 

Друге – цінова політика.

 

При стрибку вартості пального майже вдвічі, ми домовилися про підняття тарифу на чверть. Так, у мирний час вартість проїзду була 1,30 грн за кілометр. На сьогодні на приміських і міжміських маршрутах – 1,60 грн.

 

Через три місяці тариф буде переглядатися, він залежатиме від ціни на пальне – чи зросте, залишиться як є, або ж знизиться.

Таким чином, при зростанні ціни пального удвічі, на Рівненщині тариф на внутрішньообласні перевезення виріс на 25%. Наразі немає прямого державного регулювання на перевезення.

Це раніше ОДА своїм розпорядженням встановлювала тарифи. Сьогодні ми просто  комунікуємо і перевізники з розумінням несуть певне соціальне навантаження. Це важливо і для того, або не допустити на транспортний ринок «нелегалів», - зазначив заступник голови ОДА Ігор Тимошенко.

В управлінні транспорту та інфраструктури Рівненської ОДА нагадали, що постановою Кабміну від 25.03.2015 № 240 вилучена норма щодо регулювання (встановлення) тарифів на перевезення у приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні. Разом з тим, органи місцевого самоврядування мають повноваження встановлювати тарифи на перевезення пасажирів.

І такі випадки вже є в області.

Зокрема, у Костополі зростуть тарифи на воду та проїзд у маршрутках. Це рішення затвердили на засіданні виконавчого комітету Костопільської міської ради.

Тарифи на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення:

  • централізоване водопостачання - 19,49 гривні за 1 кубічний метр з ПДВ (було 15,77 грн/м³ з ПДВ),
  • централізоване водовідведення - 27,10 гривні за 1 кубічний метр з ПДВ (було 24,93 грн/м³ з ПДВ).

Також депутати Костопільської міськради встановили новий тариф на перевезення пасажирів у міському.

Вартість квитка тепер – 11 гривень.

 

Діти на період навчання платитимуть за одну поїздку 8 грн. 

Міська рада попросила костопільчан з розумінням поставитися до вимушених змін, адже в умовах воєнного стану поточні проблеми з фінансуванням змушують рахуватися з суб’єктивною реальністю, яка не залежить від міської ради.

Зауважимо, що у Рівному вартість проїзду у маршрутках становить 8 грн, у тролейбусі – 6 грн. По Рівному водії здолбунівських маршруток беруть 12 грн за поїздку.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень