Один із них загинув ще навесні: На Рівненщині похоронили трьох захисників (ФОТО)

Вони віддали свої життя за нашу з вами свободу

У суботу, 12 листопада, у Рівненському районі віддали шану та провели в останню дорогу двох військовослужбовців, які поклали життя за Україну: Юрія Дейнера з села Новий Берестовець Малолюбашанської громади та Василя Шолоту з села Кошатів Здолбунівської громади.

Василь Шолота

43-річний солдат Василь Шолота загинув ще 13 квітня під час зіткнення з військами окупантів біля населеного пункту Борова Харківської області. Василь народився на Дубровиччині у с. Трипутня, проте до війни проживав із сім’єю на Здолбунівщині. Прощалися з ним у с.Кошатів та в Здолбунові, після чого жалобна процесія вирушила для поховання загиблого Героя до рідного села на Дубровиччині.

Військові побратими Василя говорили про нього, що був він прикладом зразкового виконання військового обов`язку. Завжди ввічливий та чуйний, готовий прийти на допомогу, обов`язки військової служби виконував зразково, користувався авторитетом серед солдатів, був вмотивованим бійцем.  

Юрій Дейнер

27-річний солдат Юрій Дейнер загинув 8 листопада поблизу населеного пункту Голикове Луганської області, виявивши стійкість і мужність, будучи вірним військовій присязі. З 2019 року Юрій служив за контрактом у Збройних Силах України, де був навідником десантно-штурмового відділення десантно-штурмового батальйону.

12 листопада, день поховання Юрія Дейнера, на території Малолюбашанської територіальної громади був оголошений Днем жалоби.

Назарій Войтович

У Радивилові в п’ятницю, 11 листопада, попрощалися із загиблим на війні 19-річним Назарієм Войтовичем. Він загинув у боях на Луганщині 2 листопада. У своїх 19 він зробив набагато більше, ніж міг – мужньо творив історію нашої країни, боронив її суверенні кордони і до останнього залишався вірним військовій присязі та своєму народу. Назар Войтович любив життя, мав відкрите добре серце та мріяв стати актором. Навчався у Київському університеті ім. Драгоманова.

На жаль, через російське вторгнення його планам не судилось здійснитися: з поля бою в Радивилів, де зростав і навчався, загиблий Захисник України повернувся Героєм. Місцеві жителі проводжали захисника на колінах, утворивши живий коридор пам’яті.

Вічна слава Героям!

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень