На Рівненщині цього року – рекордно багато скажених котів

Таке буває вкрай рідко, кажуть спеціалісти

Цьогоріч на Рівненщині - рекордна кількість скажених котів. З 18-ти випадків, зареєстрованих від початку року, 13 пов’язані саме з цими тваринами. Востаннє така ситуація була 15 років тому.

Що могло спровокувати подібний сплеск захворюваності – невідомо, говорить завідувач відділу особливо небезпечних інфекцій обласного центру контролю та профілактики хвороб Сергій Шуляренко:

– Кожна інфекція має певну періодичність, в т.ч. і сказ. Буває більше випадків, буває менше…

 

Крім того, кількість випадків і питома вага видів хворих тварин коливається. Для нашої області характерно, що у нас часом більше лисиць, часом собак, а іноді – котів, але це вже рідше. Ну, а настільки велика питома вага хворих котів – це рідкість. Востаннє таке було у 2006 році.

 

Чим це можна пояснити – не знаю.

Цього року сказ фіксували практично у всіх районах області. Найбільше випадків, але найбільше випадків (5) – у Рівному.

Окрім котів (13) і собак (1), хворобу виявляли у бобрів (2), лисиць (1) та білок (1).

Сергій Шуляренко наголошує, що поява диких тварин у населених пунктах посеред білого дня – привід занепокоїтися. Найімовірніше, вони виявляться скаженими, оскільки природно – бояться людей.

У випадку укусу – навіть незначного – потрібно негайно звернутися за медичною допомогою. Антирабічних препаратів в області наразі достатньо.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень