На макарони «клюнула» прокуратура: У Рівному скандал із закупівлями набирає обертів

Оцінку діям посадових осіб нададуть у ході слідства

Прокуратура взялася перевіряти закупівлю макаронів у дитсадки Рівного. За цим фактом розпочали досудове розслідування. До перевірки, окрім правоохоронних органів, залучать також фахівців інших державних служб.

Нагадаємо, у четвер, 9 лютого з'явилася інформація про те, що управління освіти Рівного закупило макарони для дитсадків міста за завищеною ціною. У договорі йдеться про 128 грн за один кілограм. Наразі відомо, що отримали лише 200 кг виробів по 109 грн/кг. У ціну закладена доставка до 39 ДНЗ міста, пояснював Радіо Трек начальник управління освіти Богдан Турович. 

Про це ми писали тут:

Макарони – по 128 грн/кг: У Рівному повідомили про закупівлю продуктів для дитсадків за завищеними цінами (ФОТО/ВІДЕО)

Оцінку діям посадових осіб, відповідальних за проведення цих закупівель, нададуть у ході слідства. Крім того, вирішується питання щодо розірвання договорів через суд, тобто визнання їх недійсними.

У разі доведення вини санкція статті передбачає від 5 до 8 років позбавлення волі.

Додамо також, що міський голова Рівного у відповідь на публічне прохання начальника управління освіти Богдана Туровича підписав розпорядження про проведення службового розслідування і відсторонення посадовця від виконання обов’язків. Про це ми писали тут:

Про «золоті» макарони для дітей Рівного вже гуде вся Україна: Турович публічно звернувся до мера

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень