Чому для дітей токсичні стосунки між батьками гірші, ніж їхнє розлучення?

4 головні причини

Багато пар, які дійшли до розлучення, зупиняються перед фінальним кроком через дітей. Вони переживають, як їхній розрив позначиться на них. І багато хто вирішує залишитися в шлюбі заради дітей.

Але за фактом їхні стосунки вже закінчені, а спроби зберігати ілюзію щасливої ​​сім’ї емоційно виснажують і призводять до токсичної атмосфери. І в цій атмосфері є діти.

Вони можуть мовчки страждати, сподіваючись, що все буде добре, чи ще гірше: вважати себе винними.

4 причини, чому токсичні стосунки для дітей гірші, ніж розлучення батьків

Постійна напруга 

Діти відчувають, що відбувається між батьками. Якщо мама й тато постійно конфліктують, діти переживають стрес. Вони перебувають в напрузі, замість того, щоб відчувати вдома спокій та турботу. Це може призвести до депресії та інших психологічних розладів.

Негативний вплив на самосприйняття дитини

Постійні конфлікти батьків запам’ятовуються у голові дитини. І це знижує її впевненість у собі, самооцінку. Дитина відчуває потребу в любові, але відкидає будь-які її прояви на свою адресу.

Перепади настрою

Токсична атмосфера в сім’ї призводить до психологічних розладів, коли у дитини часто трапляються перепади настрою. Надалі, якщо цим не зайнятися, підліток може заглушувати такий стан забороненими речовинами або сумнівними заняттями.

Діти в поганих сім’ях швидко дорослішають, таким чином втрачають частину дитинства, і ростуть дуже песимістичними та озлобленими.

 

Страх близькості

Токсична сім’я залишає дитячу травму. Такі діти бояться близькості з іншими людьми у дорослому житті, тому що це викликає болючі спогади з минулого.

Діти триматимуть дистанцію з іншими, щоб вони не зашкодили їхній душі так, як це було в дитинстві.

Джерело: Затишок 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень