На Львівщині священника УПЦ МП облили зеленкою (ФОТО)

За віру чи за церкву?

Фото із сайту УПЦ МП
Фото із сайту УПЦ МП

Напередодні під час богослужіння священника УПЦ МП зі Стрия, що на Львівщині, Володимира Мандзюка облили зеленкою.

Про це у Facebook повідомив диякон ПЦУ Іван Петрущак.

На жаль, влада досі не заборонила зв'язок РПЦ з УПЦ МП і це шкодить як самій УПЦ московського патріархату, так і самій владі. Почались випадки самосуду. На фото священник УПЦ МП зі Стрия Володимир Мандзюк, якого обурені люди облили зеленкою. І це тільки початок.

 

На жаль в РПЦвУ (УПЦ МП) будуть брехати, що цей нещасний зі Стрия постраждав за Христа, або віру православну, але це як мінімум маніпуляція. Він постраждав за російську православну церкву і за те, що досі належить до неї. Не знаю всіх деталей, але судячи з зеленки, то певно казав щось таке, що місцевим не дуже до вподоби, – зауважив Іван Петрущак.

Крім того, Іван Петрущак розповів, що в УПЦ МП коментуючи фото із зеленкою заявили, що не рф напала на Україну, не росіяни окупували Крим, а «почалась війна», бо в Україні безлад.

В цій Державі давно не має права, закону, свободи, тому і сталася ця війна! – написав голова місіонерського та видавничого відділів Мукачівської єпархії УПЦ МП, редактор єпархіального журналу «Православний літопис», референт архієпископа Мукачівського та Ужгородського УПЦ МП та протоієрей Василій Юрина.

Скрін Івана Петрущака
Скрін Івана Петрущака

Тим часом на сайті УПЦ МП відразу після інциденту з'явився коментар доньки священника Володимира Мандзюка щодо ситуації:

Люди добрі! Це крик душі! Що робиться в нашій країні. Це мій батько отець Володимир, священник УПЦ у м. Стрий. Сьогодні під час церковного Богослужіння йому вистрілили в обличчя зеленкою так звані націоналісти, які захоплюють наші храми.

 

Ще раз пишу: наші батюшки моляться за наших воїнів, за нашу країну, ми молимося церковно-слов’янською мовою, допомагаємо чим можемо: грошима, гуманітарною допомогою. Схаменіться, Бог поругаємий не буває. Кожен з нас за все дасть відповідь перед Богом.

Фото із сайту УПЦ МП
Фото із сайту УПЦ МП

Що з приводу цього кажуть у мережі?

  • Вважаю влада повинна зібрати цих феесбешних попів та відправити в московські болота звідки ця нечисть і прийшла на нашу землю. Думаю окацаплені люди одумаються коли не буде їхніх поводирів.
  • Обливання фарбою, зеленкою тощо опонента це не зневага, а політична, або громадська акція обурення ! Хай не буде в організації, яка веде війну з Україною тоді його не обливатимуть зеленкою і не битимуть фізіономію !
  • Не називайте сатану священником! Це гебісти в рясі, які ґвалтують власний народ. Вироджені падлюки. Звісно перед тим його попросили вийти, не схотів. Активісти його «вийшли».
  • Дуже мудро та аргументовано все сказано автором ! Дякую ! Кров'ю платять дорогоцінною наші хлопці та дівчата за діяння безбожників, попів московських, котрі розділяють нарівні з московщиною і путлєром вину за це жахіття !
  • Ну а де влада. Значить вони їм вигідні. Я не могла повірити що то в моєму Стрию. Капець, а що РОБИТЬ п. КАНІВЕЦЬ, РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЯ, МІСЬКА РАДА, РАЙРАДА. ПОЗОРИЩЕ.....ЦЕ ДНО.
  • Не можна робити зле один одному.Такими вчинками ми не зупинимо війну, треба молитися.
  • Це ж Онуфрій не хоче втрачати свої регалії. Тому і йде цей розбрат. Церкви мп приєднуються до української церкви, а Онуфрій залишається без парафій. Ось і вся війна.
  • Сатанинські дії в боротьбі з «рускім миром» (зокрема з московським патріархатом)- недопустимі. Вірянин людина не дозволила б собі подібного стосовно духовенства... Це варварство, яким повинні стидатися активісти Стрия, створює провокаційну картинку для російських змі. Прошу духовенство М.Стрия засудити цей вчинок!

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень