На кордоні з Білоруссю - сотні силовиків. Все ще імовірний прорив мігрантів? (ФОТО)

Це головний ризик, якому має запобігти спецоперація «Полісся»

Члени Міжвідомчого координаційного штабу, який створений для протидії можливій міграційній кризі на кордоні з Республікою Білорусь, знову збирались на робоче засідання.

Результати основного етапу операції «Полісся» та стан посилення українсько-білоруської ділянки державного кордону - задовільні, зазначили у Держприкордонслужбі. 

- Торік ми тренувалися в локальних масштабах, а такі масштабні навчання, як цього року, відбулись вперше.

 

Ми мали змогу потренуватися, подивитися, як ми швидко реагуємо на зміну обставин, як швидко прибувають та розгортаються наші сили, уточнити маршрути та необхідні часові показники й багато інших речей.

 

Звісно ми сподіваємося, що нам не доведеться застосовувати наші напрацювання на практиці, проте тренування для нас стали вкрай корисними, адже ми маємо бути готові до розвитку будь-яких сценаріїв, - заявив перший заступник Голови Державної прикордонної служби України, керівник Міжвідомчого координаційного штабу Володимир Нікіфоренко.

Міжвідомчий координаційний штаб, як національна платформа сектору безпеки та оборони, забезпечив готовність до запровадження відповідних спеціальних та правових режимів у прикордонні. 

Ситуація на українсько-білоруському кордоні контрольована, зазначили у Держприкордонслужбі, і свідчить про ефективність проведених заходів з протидії загрозі поширення штучної міграційної кризи.

Прикордонники та силовики й надалі проводитимуть розвідку та охорону кордону, аби знати про підготовку до переміщення груп нелегальних мігрантів.

Крім того, спецслужби щодня чатують кордон з безпілотних авіаційних комплексів та пілотованої авіації, а в прикордонних районах Рівненщини, зокрема, проводять профілактичні заходи серед населення, аби уникнути порушень прикордонного законодавства.

Опубліковані у статті фото - з тренувань на ділянці Чернігівського прикордонного загону

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень