На кордоні білоруси намагаються «осліпити» українських військових

Заважають спостереженню за кордоном, повідомляють у Держприкордонслужбі

Фото ілюстративне, з мережі
Фото ілюстративне, з мережі

Білоруські військові намагаються ускладнити спостереження наших сил Оборони за кордоном.

Для цього вони застосовують засоби радіоелектронної боротьби, щоб заглушити наші безпілотники. Про це розповів на сьогоднішньому брифінгу речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко:

- По той бік кордону ми також фіксуємо застосування засобів радіоелектронної боротьби, що, зокрема, націлено на те, щоб ускладнити спостереження силам оборони за лінією державного кордону за допомогою безпілотних літальних апаратів. Ті засоби, які застосовуються з іншого боку кордону, намагаються придушити роботу безпілотників, які використовують українські захисники, - сказав Демченко.

За його словами, ситуація на прикордонні - контрольована. Немає змін ні в кількості білоруських підрозділів, ні у їхніх діях.

- Підрозділи Збройних сил Республіки Білорусь, які й раніше перебували на посиленні кордону з Україною, так і залишаються, прикриваючи свою ділянку кордону від нас. Однак ми не бачимо змін ні в чисельній кількості цих підрозділів, ні в характері їхніх дій, - поінформував речник.

Демченко також розповів, які заходи ДПСУ виконує для зміцнення кордону:

- Крім загороджень, це і знищення можливих шляхів, якими може рухатися техніка через кордон, це і мінування місцевості на найбільш загрозливих напрямках, які проводять українські військові», - розповів він.

Джерело: Interfax-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень