На Херсонщині окупанти опинилися у «глухому куті»: Яким чином вони намагаються щось втримати

Пояснення військового експерта

Військовий експерт Олег Жданов розповів, що військовики ЗСУ вже випробували на міцність оборону противника та здобули успіх в контрнаступі на Херсонщині.

Ситуація у противника на фронті доволі складна, тож вони почали вдаватися до жорстоких репресивно-превентивних заходів, які, на їхню думку, можуть якось допомогти утримати «задніпровський плацдарм».

Окупанти заборонили місцевим жителям перетинати річку Дніпро. Заборону на перетин вони встановили як мостами, так і за допомогою плавзасобів. У разі порушення заборони окупанти погрожують відкривати вогонь на ураження.

Чому загарбники закрили річку?

На думку Олега Жданова, є три варіанти пояснення дій окупантів.

Вони можуть взяти у заручники жителів Херсону. Не дати людям евакуюватися на період активних бойових дій зі звільнення міста. Тобто, створити з них живий щит.

Окупанти бояться проникнення українських партизанів.

На лівому березі Дніпра розгортається реальна партизанська війна. Фактично, якщо вона буде дуже добре організована, то це буде майже другий фронт для російських військ. А таку війну ще ніхто ніколи не витягував, – каже експерт.

Заборонивши рух Дніпром, окупанти морально тиснуть на свої збройні сили, показуючи рядовим, що тікати немає куди.

Як у римській армії було — або бийся, або помри. Так от, вони для своїх теж роблять такий вибір — або ти загинеш, або йди й бийся для того, щоб українські війська не могли просунутися до річки Дніпро, – зауважив Олег Жданов.

Крім того, він нагадав, що білоруси готуються до провокації на кордоні з Україною. Ця провокація, за словами експерта, має подвійну мету.

Перша — це спосіб відволікти частину наших військ для того, щоб у нас не виникало такого уявлення, що на українсько-білоруському кордоні ситуація більш-менш стабільна, можна якусь кількість військ зняти.

 

Друга — припускаю, що ця провокація може бути здійснена під час навчань, які планує провести рф на території Білорусі з 8-го по 14-те вересня в рамках ОДКБ.

 

Річ у тім, що ешелон, який заїхав у Білорусь і рухався у напрямку її південного кордону з танками та засобами ППО, був без маркованих знаків приналежності на цій техніці. Тож, використавши немарковану техніку у провокації, можна буде звинуватити всіх представників ОДКБ, які братимуть участь у цих навчаннях, і фактично, як кажуть у народі, замазати кров’ю, зробивши учасниками цієї війни де-факто, не де-юре. Думаю, що такі плани готує генштаб рф, – пояснив експерт.

Джерело: НВ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень