На довго не вистачило 5 українських зірок, які повернулися до російської мови

Зараз у соцмережах цих знаменитостей періодично лунає мова країни-агресорки

Зірки є впливовими фігурами, на яких орієнтується суспільство. Вони здатні мотивувати людей на вчинки, слугувати прикладом і надихати. З цієї причини багато відомих особистостей після початку великої війни свідомо перейшли на українську мову і більше не використовують російську.

Герої нашої добірки зробили так само. Втім, як виявилося, вистачило їх ненадовго. Зараз у соцмережах цих знаменитостей періодично лунає мова країни-агресорки.

Влад Яма

Хореограф Влад Яма, який покинув Україну і переїхав до США на початку повномасштабного вторгнення РФ, зараз викладає бальні танці в Маямі. У своїх соцмережах він публікує пости українською, проте в сторіс в Instagram все ще іноді використовує російську.

Після кількох публікацій тренувань із підписами мовою окупанта, він знову повертається до української та продовжує ділитися історіями рідною мовою.

Дмитро Ступка

Актор Дмитро Ступка також живе в США і останнім часом створює контент російською. 

Також 21 червня артист опублікував фото з донькою, підписавши його російською мовою.

Це викликало критику українців, після чого він переклав текст на українську. Про це свідчить значок «змінено» поруч з текстом.

Ксенія Мішина

У березні зірка українських серіалів Ксенія Мішина відпочивала із сином на Балі. Там вона взяла участь у подкасті фітнес-тренера Сергія Пилькевича.

Той - українець, але живе за кордоном. Свій Instagram чоловік веде англійською, а от у подкастах чи інтерв’ю спілкується російською. Його приклад наслідувала і Мішина.

Цікаво, що цей момент актриса не приховує і навпаки поділилася частиною свого російськомовного монологу на власній сторінці в Instagram. Щоправда коментарі до відео закрила.

Гайтана

Нещодавно Гайтана опублікувала в Instagram нове фото з квіткою, яку придбала вперше за довгий час. Вона розповіла, що так почувається знову як вдома.

Свої думки та хештеги артистка несподівано виклала російською мовою, хоч до цього частіше писала саме державною. Через мову у коментарях Гайтану розкритикували.

Артистка пояснила, що обирає людей за їхніми вчинками, незалежно від мови спілкування.

Слава Камінська

Артистка розмовляє російською мовою і не звертає уваги на критику з боку аудиторії. У своєму блозі вона опублікувала пост на захист російської, пояснивши, що це її рідна мова з дитинства і що вона не збирається поступатися нею «якимось покидькам».

Це викликало хвилю обурення і засудження в коментарях, на що Слава продовжила захищатися і відстоювати свою точку зору.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень